Tuesday, November 20, 2012

Özgür Düşünce Hareketi'nde ne var ne yok? - 1


Out for Beyond olarak bünyesinde yer almaktan mutluluk duyduğumuz Özgür Düşünce Hareketi'nin Kasım ayı faaliyetleri takipçilerimizin gözünden kaçmasın istedik. Özgür Düşünce Hareketi Kasım ayı içerisinde iki önemli projesini bilime ve akla saygı duyan tüm özgür düşüncelilere selam ederek sundu.


Bunlardan ilki sık sık karşımıza çıkan bilimdışı iddialara bilimsel yanıtlar vermeyi hedefleyen Argüman Arşivi sitesi. Argüman Arşivi, İngilizce muadili TalkOrigins'ten çevirilmiş birçok cevabın yanı sıra özgün cevaplar ve başka Türkçe kaynaklardan da derlemeler içeriyor. Hala geliştirilmeye devam eden Argüman Arşivi sizlerin de katkılarını bekliyor. Siteye dair tüm öneri ve geri bildirimleriniz için sitedeki iletişim formunu doldurabilirsiniz.


Diğer sevindirici bir proje ise her yerde mantar gibi biten sahte fosil sergilerine yönelik Üniversite Konseyleri Derneği Evrim Sürüyor Çalışma Grubu ile ortaklaşa hazırlanan Fosil Sergisi Gezme Kılavuzu oldu. Fosil sergilerini gezen ancak evrim bilimine dair pek fazla temel bilgiye sahip olmayan insanlarımızı en azından bu sergilerde gördüklerini sorgulamaya ve şüpheciliği elden bırakmamaya davet eden bu broşür, sözkonusu sergilerin yarattığı bilgi kirliliğine direnç göstermeyi amaçlıyor. Hem siyah-beyaz hem de renkli versiyonları olan broşürün çıktısını alıp sizler de sahte fosil sergilerinin önünde dağıtabilirsiniz.

Eğer siz de Özgür Düşünce Hareketi'nin Duruş Metni'ni okuyup çalışmalarını benimser, katkıda bulunmak isterseniz gönüllü olabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment